Очаква се тези дни да  заработят новите услуги от т.нар.

...
Очаква се тези дни да  заработят новите услуги от т.нар.
Коментари Харесай

Общините да предлагат повече електорнни услуги, настояват от агенцията „Електронно управление“



Очаква се тези дни да  проработят новите услуги от така наречен държавен, хибриден частен облак . Това е виртуалното място, през което общините ще дават бъдещите си електронни услуги .

За последната година са били построени два центъра за данни , предпазен интернет възел и Център за отбрана при бедствия, уточни в „ Хоризонт до обед “ Марио Йотков от организацията „ Електронно ръководство “.
" Имаме азбучник на услугите, който ще бъде оповестен в портал за заявяване на тези облачни услуги. В началото те бяха единствено 8, сега са три пъти повече ", разясни Йотков.

 Нови електронни услуги в Агенцията по заетостта

„ Хардуерът го има, в този момент от общините зависи дали ще изградят своите електронни услуги , услугите са налични до всички общини ", съобщи още Марио Йотков.

" Общината би трябвало да е заинтригувана да пусне тази нейна услуга като електронна, ние да я промотираме и тя да стане налична за всички през портала. Това е първото изискване тези услуги да станат налични за всички ", обърна се към общините Марио Йотков от организацията „ Електронно ръководство “.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР